dimarts, 29 de novembre del 2011

Experiment: Que necessiten les plantes per viure?


El dijous 17-11-2011 vam posar les llenties als pots amb cotó. Un el vam posar dins l’armari . Els altres dos a la finestra, un amb aigua i l’altre sense. 


El dia 21-11-2011 les llenties  que no hem regat està com el primer dia.  
Les llenties de la finestra: Algunes ja tenen tija. Algunes ja tenen arrel. Les llenties ja no tenen closca,  s’han obert en 2 parts. La tija és de color blanc i mesura entre 1 i 2 centímetres. Han sortit fulles de color verd fosc mirant cap avall.
Les llenties  de l’armari: Han nascut plantes.  Ha sortit la tija de color blanc i mesura entre 3 i 4 centímetres. Han sortit fulles petites de color verd moltclaret.

Han crescut més les de l’armari. Les fulles son més claretes.



El dia 28-11-2011 hem vist les següents diferències:
Les llenties de l’armari han crescut. La tija és blanca i dèbil i mesura 30 centímetres. Tenen poques fulles, petites i d’un verd groguenc molt claret. No ha crescut recta, sinó en direcció a fora de l’armari tot buscant la llum. 

Les llenties de la finestra també han crescut. La tija és verda i forta i mesura 16 centímetres. Ha crescut recta en direcció cap amunt.Tenen més fulles i d’un color verd més fosc. 



Paral·lelament el dia 10-11-2011 els nens i les nenes ens vam endur unes llenties a casa seva, les van plantar en un pot, les van regar i les van ficar a dins de la nevera.
Al cap de vuit dies van començar  a crèixer unes petites arrels i la tija. Van crèixer molt poc i sense fulles. Creiem que això pot ser degut a que no tenen ni llum ni una temperatura adequada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada